L’escola i l’AFA participem activament en el programa de l’Ajuntament de Barcelona en el projecte del Camí escolar.

Per llegir totes les entrades referents al camí escolar, feu clic aquí.

Què és el Camí escolar?

El camí escolar, espai amic pretén que els nois i les noies de la ciutat guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l’escola, passegen pel parc, van al casal o a fer esport…, promovent alhora un compromís de participació de la comunitat.

Per aconseguir aquesta finalitat és necessari incidir tant en la població infantil com en els adults, per això cal generar actuacions que contribueixin al replantejament d’actituds per ambdues parts: els nois i les noies han de poder experimentar i aprendre a valorar els riscos mentre la comunitat, entesa com a ciutadania organitzada o no, ha de contribuir a posar les condicions de viabilitat.

Quin paper juga l’AFA?

Igual que l’escola i les altres escoles del barri, l’AFA assisteix a les reunions on hi participen totes les escoles i un representant de l’Ajuntament del barri. Entre tots decidim com conscienciar al veïnat de la presència de vies verdes per on la freqüència de pas és habitual en la ruta dels infans a l’escola, pensem com milorar la capacitat d’orientació dels nois i noies i millorem el coneixement del barri de tots plegats.

Actualment el representant de l’AFA és un membre de la Junta, però des de la Junta ens agradaria trobar algun pare o mare que es pugui dedicar exclusivament a aquest tema i així poder-li donar tot l’impuls que es mareix.  Així doncs, busquem voluntaris! Si vols formar part activa de les decisions preses en el Camí escolar, envia un mail a l’AFA i gestionarem la teva incorporació a l’equip. No estaràs sol/a, sempre hi haurà un representant de l’escola i sempre que pugui també hi anirà un membre de la Junta. Les reunions del Camí escolar solen ser en la franja de migdia (entre les 13h i les 15h). Al calendari de la nostra web aniràs trobant les dates de les reunions.

Podeu trobar les activitats que ha anat realitzant el Camí escolar sota el tag “Camí escolar” de la nostra web. A l’apartat de notícies, trobareu activitats relacionades amb el mateix com la Bicicletada, que es realitza cada any.

Més informació

Si voleu conèixer més a fons els objectius del Camí escolar, podeu consultar la seva web aquí. Per qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb nosaltres.