Com a part del compromís de l’AFA per col·laborar amb l’escola en projectes de millora de les seves instal·lacions, amb l’objectiu de contribuir al benestar dels nostres infants, hem estat treballant en trobar la manera de fer del pati de Bruniquer un espai més verd i saludable. Aquesta proposta s’inscriu en el marc del Projecte Escoles Sostenibles, del qual l’escola en forma part, que dona suport a les iniciatives que promoguin l’educació mediambiental i la implicació dels infants en la cura del medi ambient i del seu entorn natural.

El pati de Bruniquer és un espai que, donades les seves limitacions, ha sigut objecte en diverses ocasions de diferents intervencions per part de l’AFA i de l’escola per tal de fer-lo més acollidor i ajustat a les necessitats dels infants. Així, fa anys es va construir la biblioteca al pati i es van pintar alguns jocs a terra, a més d’aportar una taula de ping pong. Més tard, es va adequar l’aparcament de patinets i, aquest curs, s’ha enllestit el rocòdrom. Per part de l’escola, s’havia adequat un petit espai mòbil per tenir un petit hort d’enciams i d’altres vegetals. Amb tot, la manca de ‘verd’ i d’elements vius al pati ha estat una aspecte pendent que ara volem adreçar.

Proposem la instal·lació d’unes jardineres que, amb la selecció de d’unes espècies de plantes enfiladisses i resistents, aportaran una coberta verda a la tanca blava que conforma aquesta banda del pati, on és la porta d’entrada a l’escola. Ens agradaria que les famílies poguéssim participar en la construcció de l’estructura, que està previst fer a partir de fustes tractades per a l’exterior i adequades per a aquest ús, però davant la situació de pandèmia que encara ens afecta a tots i totes, és un aspecte pendent de definir.

La cura de les plantes anirà a càrrec dels infants de diferents cursos, que faran torns per compartir aquesta responsabilitat, alhora que poden incorporar diferents aprenentatges sobre la vida vegetal i les seves necessitats de creixement (aigua, llum, minerals, etc.).

Aquí teniu alguns esboços i imatges de les plantes que volem fer créixer al nostre pati, per fer-nos una idea de com quedaria:

Respecte el pressupost i les plantes, el que hem mirat fins ara contempla el següent:

  • Palet, lijat, pulit i oleolitzat. El geotextil grapat a l’interior, terra més instal.lació = 75€ per unitat.
  • Heures de fulla perenne de 1,5m= 10€
  • Heura de fulla caduca de 1m= 10€
  • Bignonia 1,5 m = 10€
  • Glissinia 20m = 28€
  • Glissinia1,5m = 16€

Sabem que entre la comunitat hi ha professionals que ben segur podran aportar l’opinió sobre els materials i plantes escollides i/o col·laborar activament en el projecte. En aquest cas, si us plau poseu-vos en contacte amb nosaltres el més aviat millor a través del mail afa@afanoupatufet.cat

Esperem que us entusiasmi tant com a nosaltres –de ben segur totes i tots esperem veure un pati de Bruniquer més verd, viu i saludable que mai!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.