Aquest curs l’afluència d’alumnes que fan ús dels migdies educatius ha variat una mica, cosa que ha afectat les dinàmiques de menjador que s’havien consolidat el curs passat ocasionant alguns desajustos.

L’escola hi ha posat mesures, redactant un protocol que transmetrà a l’empresa que gestiona els migdies educatius, i fent-se càrrec de vigilat que s’aplica correctament. Les principals característiques son els torns de menjador, incorporant-ne un pels de ESO, i el control del fluxe d’alumnes al pati.

A continuació us detallem el protocol:

1. Torns

  • 1r, 2n i 3r: recollits a l’aula i ja preparats per anar a dinar (13.00- 13.30)
  • 4t, 5è i 6è: (13.35-14.10)
  • ESO (14.15-14-45)

2. Organització monitors

  • 1r torn
    Menjador: 1r, 2n i 3r
    Pati: 4t, 5è i 6è (joc lliure i rentar mans abans de dinar)
  • 2n torn
    Menjador: 4t, 5è i 6è
    Pati: 1r, 2n i 3r (rentar dents i joc lliure i tallers)
    Aula 4t ESO: 1r, 2n i 3r d’ESO
  • 3r torn
    Menjador: 1r, 2n i 3r d’ESO
    Pati: 1r, 2n i 3r
    Aula de 1r d’ESO: 3r, 4t i 5è (rentar dents i seguidament tallers i jocs )

3. Distribució taules

Cada grup classe té un espai de referència que manté al llarg del curs.

4. Hàbits que es tenen presents

  • Rentar mans abans de dinar
  • Iniciar el moment de dinar amb una cançó: 1r torn de moment
  • Ús del tovalló: cada grup tindrà una capsa i els posarem en bossetes; el divendres es donarà per repartir i emportar-se cap a casa; el dilluns el tutor/a ho retornarà
  • Rentar dents: els raspalls i pastes dins el necesser petit i es desaran en capses
    tancades en acabar. Cada alumnes tindrà un carnet on cada dia es segellarà quan es
    renti les dents; a finals de mes es farà arribar a les famílies. En el cas d’alumnes
    eventuals es donarà un tiquet.

5. Preparació menjador

  • 1r i 2n torn tindran el primer plat a la taula servit i el segon es servirà passant amb el
    carret; i cada alumne deixarà els plat brut al carret
  • 3r torn el plat a taula i es servirà llavors i el 2n plat els reparteixen monitors i cada
    alumne en acabar deixa el plat brut al carret.
  • A la taula sempre hi haurà l’aigua i el pa es donarà al 2n plat.
  • Pel que fa a la fruita, aquesta cal que estigui pelada sempre al 1r torn

6. Quantitats

  • Calen unes quantitats mínimes i màximes de menjar.

7. Hora d’entrada

L’hora d’entrada dels alumnes que no fan ús del servei del migdia educatiu en el cas de
primària és a partir les 14:45 h i en el cas d’ESO a partir de les 15.00 h.

 

Si voleu més informació o teniu alguna suggerència, tant del menjador dels grans com del d’infantil, podeu consultar la pàgina d’hàbits saludables o escriure’ns a afa@afanoupatufet.cat.

És important que si els vostres fills o vosaltres mateixos teniu algun comentari respecte el nou protocol ens ho feu arribar a l’AFA, ja que d’aquesta manera podem recollir les opinions de tothom i treballar-les amb l’escola en busca d’una solució global.

Recordeu que els pares i mares teniu l’opció de dinar al menjador de l’escola puntualment, o també us podeu passar a fer un cop d’ull al menjador en horari de migdia (encara que no hi dineu). L’AFA promociona aquesta activitat, per llegir-ne més veieu l’entrada Vols dinar un dia a l’escola?

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.