Concurs de fotografia Carnestoltes 2018 – AFA Nou Patufet

El 9 i 10 de febrer d’enguany, Nou Patufet enceta una de les seves trobades més importants del calendari escolar. Alumnes, mestres i familiars es disfressen i alliberen un cop més les forces màgiques del Rei Carnestoltes.

El 9 de febrer es farà la Rua pels carrers del voltant de l’Escola en què els infants aniran amb les disfresses que desitgin triar i dissabte 10 tornarem amb la Rua del barri amb la disfressa sorpresa que estan preparant els nostres esforçats voluntaris. Ho tenim tot preparat… Menys les fotos.

Eh..? No us preocupeu. Per aconseguir un bon reportatge d’aquests esdeveniments us proposem un concurs fotogràfic. Tots aquells que vulgueu participar podreu fer-ho lliurement. Hem acumulat molta experiència i ja sabem el que volem: un bon equip de fotògrafs que sàpiguen captar l’essència dels esdeveniments.
No és fàcil. Us engresqueu?

BASES DEL CONCURS

(Podeu descarregar les bases del concurs en pdf aquí)

El concurs serà intern de l’AFA i l’escola, amb un jurat, premis i les totes les fotografies s’exhibiran (primer) en una exposició temporal a la seu de Bruniquer i (més endavant) al Flickr de l’escola. Així hem dissenyat les bases:

1.- Els participants hauran de declarar-se autors de les instantànies, en cas contrari es faran responsables dels danys i perjudicis en què puguin derivar per reclamacions dels autors originals, i es responsabilitzen per les reclamacions dels drets d’imatge, dret reconegut a l’article 18.1 de la Constitució i regulat per la Llei 5/1982.

2.-Poden participar tots aquells familiars de l’alumnat de l’escola de primer i segon grau, ascendents i descendents, consanguinis i polítics sense límit d’edat. Els menors de 12 anys estaran també representats per uns dels seus progenitors.

3.-No hi haurà inscripció prèvia. Les fotografies s’enviaran entre el 12 de febrer i el 28 de febrer a les 18.00 hores al correu de l’escola secretaria@noupatufet.coop mitjançant WE TRANSFER, especificant nom i cognoms de l’autor, el títol de les imatges que es presenten i la categoria en que es vol participar a cada imatge a concurs.

4.-Les fotografies han de ser 100% originals sobre la Rua de carrers i/o la Rua de barri i
hauran d’estar relacionades temàticament amb alguna de les seccions del concurs,  relació que escollirà el participant lliurement. Tots dos esdeveniments participen del mateix concurs.

5.-Es pot presentar una fotografia per a cada categoria. Caldrà escollir bé entre totes les instantànies que hem realitzat. Hi haurà tres categories.

a.- Fotografia artística. Es valorarà la capacitat expressiva de la instantània en relació als significats simbòlics que aconsegueixi transmetre. Com un instant gràfic és capaç
d’expressar molts discursos.
b.-Fotoperiodisme. Es valorarà la capacitat descriptiva de la instantània en relació a la força narrativa dels esdeveniments expressats en un sol instant. Com un instant gràfic és capaç de concentrar molts esdeveniments.
c.-Fotografia tècnica. Es valorarà la perícia tècnica del fotògraf en relació a l’instant de
llum que ha captat. De com un fotògraf té capacitat de manipular la llum, en concentrar-la en instant gràfic amb capacitat de transmetre aquella informació que desitja.

6.-Cada fotògraf decidirà, amb les seves instantànies, en quin dels grups vol participar. No té importància si aquesta instantània pot fer-ho el qualsevol dels tres grups. Té més importància en quin dels grups vol el fotògraf que participi la seva instantània.

7.-Hi haurà un premi especial per a la Fotografia absoluta, que el jurat escollirà entre totes les presentades per majors de 16 anys. Aquesta instantània l’escollirà el jurat entre qualsevol de les tres fotografies i representarà aquella que es capaç d’unificar millor les qualitats artístiques, narratives i tècniques.

8.- Els menors de 16 anys no concursaran. Podran presentar les seves imatges, lliurement i fora de categories. Podran presentar només una, per tant també hauran d’escollir molt bé quina és la imatge que els representa.

DRETS D’IMATGE

Els drets de les imatges realitzades seran propietat de l’autor. Els participants autoritzen, però a Nou Patufet i AFA Nou Patufet perquè aquests reprodueixin i publiquin les fotografies enviades al seu web www.noupatufet.coop amb la finalitat de fer difusió de les activitats de l’Escola. Nou Patufet només farà constar els noms d’usuari dels autors de les fotografies que publiqui, si s’escau.

PREMIS

Els menors de 16 anys que participin rebran una menció especial, una xapa de: fotògraf oficial del CLUB DE PREMSA NOU PATUFET. També participaran en la jornada oficial de lliurament de premis com a representants del CLUB de fotografia i de periodisme. Els majors de 16 anys concursaran de ple dret en totes les categories que vulguin.

Hi haurà quatre premis. Fotografia absoluta, Foto artística, Fotoperiodisme i Foto tècnica. El guanyador de la Fotografia absoluta i els guanyadors de les categories artística, narrativa i tècnica rebran cadascú un marc per fotografia.

Tots els participants majors de 16 anys participaran de ple en l’AREA DE RECERCA de Noves Tecnologies en la Comunicació i la Imatge de l’AFA NOU PATUFET i rebran un carnet de col·laboradors especials a la jornada de lliurament de premis.

El lliurament de premis serà el dia de la FESTA OBERTA DE NOU PATUFET, l’11 de març, en què també es mostraran les instantànies a una aula de l’escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.