En aquesta entrada trobareu les comunicacions oficials que faciliten el departament d’educació i inspecció. Els mestres han d’organitzar el trimestre dins un marc educatiu regulat pel ministeri, el qual es basa en la informació que podeu llegir aquí.

Web oficial amb notícies d’educació:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/actualitat/coronavirus/

Preinscripcions curs 2020-2021:

https://www.edubcn.cat/ca/alumnat_i_familia/informacio_general_matriculacio/preinscripcio

Desconfinament:

https://www.barcelona.cat/covid19/ca/proces-de-desconfinament-de-la-ciutat

Podeu llegir les orientacions per als centres educatius sobre activitats per als alumnes a causa del tancament pel coronavirus, que ha dictat la Generalitat, aquí(pdf).

Informació destacada, cronològicament:

19 – 22 de maig de 2020

Inici de presentació de sol·licituds presencial per a la preinscripció del curs vinent.

20 de maig de 2020

Roda de premsa del conseller d’educació, Josep Bargalló: “Al setembre començarem un curs inèdit en la seva realitat. I cal fer una reflexió a tota la comunitat, no només l’educativa: venim d’una emergència sanitària on hem hagut de reinventar espais, i al setembre estarem en emergència educativa”.

Educació presenta el pla d’obertura de centres educatius per a finals d’aquest curs i per al proper 2020-2021:

  • L’obertura en el curs actual serà en la Fase 2 de desescalada, de manera voluntària per a l’acció educativa presencial de l’alumnat que finalitza l’etapa, per a atencions personalitzades amb els tutors, o per l’alumnat de 3-6 anys les famílies dels quals no puguin flexibilitzar el treball presencial.
  • Aquests casos seran sempre amb grups de màxim 13 alumnes a primària i 15 a secundària, i respectant les mesures de seguretat i higiene.
  • Les llars d’infants podran obrir amb un màxim de 5 alumnes amb mesures de prevenció, higiene i reorganització d’espais.
  • De cara al proper curs, el mes de juny Educació trametrà als centres orientacions per tal que elaborin un pla de contingència amb noves fórmules organitzatives per garantir la màxima presencialitat possible.

13 de maig de 2020

Inici de presentació de sol·licituds amb suport informàtic per a la preinscripció del curs vinent.

21 d’abril de 2020

L’inspector de l’escola proporciona la següent informació, respecte com ha d’organitzar-se el centre durant el confinament del 3r trimestre.

20 d’abril de 2020

Es publiquen les instruccions oficials per a l’acció educativa i l’avaluació dels alumnes de segon cicle d’educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat. Podeu llegir el document aquí(pdf).

14 d’abril de 2020

Educació comença el procés de repartiment de 22.000 dispositius amb connectivitat a alumnes que no en disposen per seguir el curs des de casa.

Podeu llegir la notícia completa aquí.

9 d’abril de 2020

El Departament d’Educació ofereix, a aquells centres i equips educatius que ho necessitin, models i propostes d’activitats de diferents nivells i àmbits curriculars que els ajudin a mantenir l’activitat formativa en clau competencial.

Podeu consultar els diferents models, classificats per etapes, aquí.

2 d’abril de 2020

El departament envia la següent carta a tots els centres:

Benvolgut director,

Davant l’actual context generat per l’epidèmia de coronavirus SARS-CoV-2 i per tal d’abordar l’escenari de confinament actual, el Departament d’Educació ha posat en marxa el “Pla d’acció: centres educatius en línia. Aquest Pla proposa diferents mesures per tal de garantir la continuïtat del procés d’aprenentatge de l’alumnat i acompanyar professorat i famílies en aquest nou escenari, sempre tenint en compte criteris d’equitat i de no incrementar les desigualtats socials.

En el marc d’aquest pla d’acció i amb la voluntat de donar suport a la vostra tasca en aquest procés, ens posem en contacte amb vosaltres amb l’objectiu que ens compartiu, des de les vostres realitats diverses, les necessitats de connectivitat i d’accés a tecnologia dels vostres alumnes, especialment d’aquells que no tenen possibilitats de tenir-ne o tenen determinades dificultats.

És per aquest motiu que us demanem que ens ompliu aquest qüestionari abans del proper dilluns, dia 6 d’abril, a les 14.00 h.

Aprofitem per agrair-vos tot l’esforç i compromís vers l’educació que les direccions i els docents esteu demostrant en aquests moments d’especial dificultat.

19 de març de 2020

Informacions que fan arribar a la inspecció:

1- DdE es comunicarà “oficialment” amb els centres a través del “Portal de Centres”.

2- DdE publicarà en breu unes Instruccions sobre beques menjador (targetes moneder).

3- Igualment, respecte de l’avaluació dels aprenentatges de l’alumnat DdE està preparant unes “Orientacions”. En principi, les activitats d’aquests dies a casa no són “per qualificar” (una altra cosa és fer un retorn formatiu). Els centres amb la informació que disposin del segon trimestre, quan el donin per acabat, poden anar enviant els corresponents informes.

4- Tots els processos de preinscripció estan ajornats.

5- Per als centres concertats, us informo que la DG Centres Privats i la DG Centres Privats estan treballant en unes Instruccions sobre cobraments d’escolaritat (quotes) o serveis subvencionats que presten, així com preus públics. Ens informaran quan estiguin llestes.

12 de març de 2020

Instrucció 1/2020, de 12 de març, sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d’aplicació als centres i serveis del Servei d’Educació de Catalunya amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2. Podeu llegir-la aquí(pdf).

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.