Tant el districte com entitats del barri i la ciutat, ofereixen recursos per paliar els problemes sorgits durant la pandèmia. En aquesta entrada, us resumim les diferents ajudes que podeu trobar al districte, per si necessiteu aliments, ajuda psicològica o informació de salut.

Si necessiteu ajuda per realitzar qualsevol tràmit, si teniu dubtes o bé si voleu ampliar aquesta infromació, poseu-vos en contacte amb l’escola a través dels correus electrònics pertinents: afa@afanoupatufet.cat i secretaria@noupatufet.coop. Si detecteu que alguna família de l’escola es pot trobar en una situació vulnerable però no esteu segurs si disposen de tota la informació disponible, si us plau feu-nos-ho saber d’igual manera i intentarem posar-nos-hi en contacte per assegurar-nos que estan bé.

Necessitats bàsiques d’allotjament, roba, higiene i alimentació

Degut a la crisi covid19, Serveis Socials ha ampliat mesures per a famílies no vinculades i sense expedeint obert per temes d’alimentció. Podeu trobar tota la informació aquí.

A Gràcia, hi col·labora el menjador social  La Terrasseta. C/ Fraternitat, 40. De dilluns a diumenge, de 18:00 a 20:00 hores. Telèfon: 932 194 161.

També hi ha el Rebost solidari Gràcia, al carrer Reig i Bonet 12. Si hi necessiteu contactar, parleu amb l’AFA i mirarem d’establir contacte.

A més a més, podeu posar-vos en contacte amb les següents entitats:

Centres de serveis socials de guàrdia:
Centre de Serveis Socials Camp d’en Grassot – Gràcia Nova
C Ca l’Alegre de Dalt, 5
Centraleta: 936197311 (dilluns a dijous: 9 a 14 h i de 16 a 19 h i divendres de 9 a 14 h)

Banc dels Aliments
Com rebre ajuda alimentària a Barcelona
Telèfon d’emergències socials: 936 197 311
web https://www.bancdelsaliments.org/es/home/

Xarxa Comunitaria, Entitats que reparteixien Lots:
PARROQUIA IMMACULAT COR DE MARÍA
Sant Antoni Mª Claret 45
08025
Barcelona – Eixample
Activitat: Lots
Telèfon: 93 458 60 76

Podeu contactar amb la Xarxa popular de suport mutu de la Vila de Gràcia per fer front, col·lectivament, a la crisi del coronavirus a través d’aquests enllaços i adreces:

Espais físics on anar-hi a demanar ajuda o col·laborar (sempre respectant les mesures de prevenció):

  • Ateneu La Barraqueta: carrer Tordera, 28.
  • Casal Popular 3 Lliris: carrer Nil Fabra, 23.
Per temes específics de material tecnològic: xarxasuporteducatiugracia@gmail.com

Informar-vos que des de l’AFA estem en contacte directe amb la Consellera de Cultura, Educació i Envelliment i cures del Districte de Gràcia, si teniu qualsevol dubte feu-nos-ho saber i si s’escau, li farem arribar.

A la botiga gratis del Banc Expropiat hi ha roba, per a totes les edats, i altres coses, com mantes, joguines, etc. Si algun grup o algú a nivell particular en necessita, es pot posar en contacte amb ells per aquí (Twitter) o per correu elbanc@riseup.net

Salut i recursos emocionals

Podeu consultar totes les novetats al canal salut de la Generalitat, fent clic aquí.

Alguns recursos concrets:

Vigileu la vostra salut emocional amb GestioEmocional.Cat

Les mascaretes són una mesura de protecció addicional, sempre que s’utilitzin correctament, però no substitueixen les mesures de prevenció més efectives: la distància de seguretat respecte d’altres persones i la higiene de mans freqüent. Tota la informació oficial sobre tipus i com utilitzar-les aquí.

Recomanacions per a la desinfecció de vegetals aquí (pdf).

Recomanacions per anar a fer la compra d’aliments aquí (pdf).

Recomanacions per a la neteja i desinfecció a les llars aquí (pdf).

Recomanacions per a la gestió de les emocions dels infants davant el coronavirus aquí (pdf).

8 consells per a un confinament saludable per a la gent gran aquí (pdf).

Per possibilitar un espai on poder expressar emocions, el dol, la frustració, l’angoixa, però també l’esperança, la il·lusió s’ha posat en marxa un espai d’expressió col·lectiva, on tothom pugui expressar els seus sentiments i per deixar-ho recollit de forma que mai s’oblidi el web Barcelona Recorda https://www.barcelona.cat/recorda/

Podeu trobar recursos a Gràcia per a combatre la violència masclista davant la situació de confinament aquí.

Per contactar amb el Proyecto Aplauso, que ofereixen atenció psicològica gratuïta amb seu a Madrid però professionals col·laboradors a BCN, podeu fer clic aquí. Aquest projecte dóna recolzament psicològic SOLIDARI i GRATUIT a tots els afectats per COVID19. Tot un equip de profeionals llestos per ajudar-vos.

Voluntariat i recursos comuns

Si voleu inscirure-us a una associació per ajudar a la gent del vostre voltant, podeu fer-ho a través de l’associació BARCELONAACTUA. Feu clic aquí per veure com funciona.

Aquests dies s’han entregat totes les beques menjador del Districte de Gràcia i el Rebost Solidari està atenent unes 2.000 persones derivades de serveis socials, i diversos col·lectius amb vulnerabilitat.  Podeu fer-hi voluntariat escrivint a aquest e-mail graciaparticipa@gmail.com

Sobre altres voluntariats en aquest enllaç es pot trobar informació actualitzada: http://tjussana.cat/covid-19-voluntariat.php

Aquests dies, Gràcia es quedarà a casa, però gràcies a la imaginació i la col·laboració de tots i totes, cap persona se sentirà sola. Podeu tobar les iniciatives de DECIDIM.BARCELONA relacionades amb Gràcia des de casa #Graciadesdecasa aquí.

Informació del Regidor del Districte de Gràcia

S’ha aturat el cobrament del lloguer en habitatges públics municipals a 12.000 famílies llogateres: L’IMHAB no cobrarà el lloguer fins a l’agost i després es prorratejaran les quotes al llarg de tres anys i s’adaptaran a les noves condicions econòmiques de cadascú. A aquesta mesura se suma també la suspensió de lloguers d’habitatges públics dependents de l’AMB

En relació a l’atenció a les dones s’ha reforçat el SARA amb atenció presencial i també torna a estar actiu el servei dels PIADs telefònicament. Tingueu present la línia d’Atenció contra la Violència Masclista 016 (servei gratuït i confidencial les 24 hores els 365 dies) i el correu electrònic: 900900120@gencat.cat. També es garantiran les places d’allotjament d’urgència per a dones que pateixin violència masclista a pensions o pisos turístics.

Barcelona Activa ha reforçat la formació on-line + info A més, des de Barcelona Activa s’ha habilitat un call center on s’atenen i deriven als recursos i entitats que puguin ajudar. Trucant de forma gratuïta al 900 533 175.

Pel que fa al petit comerç se segueix amb una comunicació constant amb totes les associacions de comerciants i les direccions dels 4 mercats municipals de Gràcia. S’està facilitat tota la informació de les mesures i assessorament. S’ha habilitat una web amb totes les botigues obertes de Barcelona, i també els mercats i petits productors que fan comandes a domicili.

Així mateix es reprendran els mercats de pagès, amb condicionaments que impliquen que han de respectar les mesures de seguretat COVID.19 com evitar aglomeracions, om mantenir la separació entre les persones i també amb els venedors, dur, guants, mascaretes i fer ús dels gels.

S’està treballant amb un pla de dinamització comercial al Districte de Gràcia per quan s’aixequi l’estat d’alarma. A nivell de ciutat s’habilitarà un fons extraordinari de 25 M € per a pimes i autònoms destinat a la reactivació de la petita economia de Barcelona, és a dir, petit comerç, autònoms i petites i mitjanes empreses.

En relació a temes educatius les inscripcions a totes les activitats de la campanya de vacances d’estiu “T’estiu molt”, inclosos els Campus Olímpia, es faran des de casa, a partir del 25 d’abril.

Totes les obres municipals del Districte de Gràcia segueixen aturades. Respecte les obres privades segueixen suspenes totes les obres en edificis existents quan s’hi trobin persones no relacionades amb l’obra a dins que poguessin interferir amb l’execució de l’obra o el moviment de treballadors o el  trasllat de materials.

Pel que fa a les residències s’ha organitzat un equip específic a nivell de ciutat i es truca diàriament a les residències per conèixer la seva situació, també s’ha elaborat un pla de desinfecció amb l’ajuda de bombers, guàrdia urbana i la Unitat Militar d’Emergències (UME). A Gràcia s’han desinfectat a data d’avui 10 residències de gent gran i 1 de persones amb discapacitat. Hi ha hagut 32 trasllats a centres hospitalaris.

Totes les dades de salut es fan públiques i s’actualitzen a mesura que s’obté la informació a aquesta web de l’Agència de Salut Pública de Barcelona: https://www.aspb.cat/docs/COVID19aldiaBCN/

Des de la web del Districte s’està actualitzant informació constantment. Aquests dies és especialment important informar-se a través dels canals oficials de les administracions, i evitar la difusió de notícies no contrastades o possiblement falses.

Mapa  de Xarxes de suport a Barcelona

Recull de la de les xarxes de suport organitzades per veïnes dels barris, pobles i viles de Barcelona. Si trobes a faltar algun punt, contacta via Twitter a https://twitter.com/cupbarcelona

 

0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.