Aquesta setmana s’han fet les presentacions de la nova empresa de càtering i el monitoratge, tant per infantil com per primària i ESO. Us deixem un resum del que es va parlar, a gran trets, si teniu dubtes podeu iniciar un debat a peu de pàgina o enviar-nos un correu.

L’empresa que fa el menjar és Cantábrico, amb més de 40 anys d’experiència en el sector. El menú que ofereixen és 100% tradicional i artesanal, amb productes de màxima qualitat. Intenten treballar sempre em productes ecològics i de proximitat, comprats diariament a mercabarna i cuinats al moment, és a dir, no fan menjar “d’un dia per l’altre”. Si bé és cert que per temes legals o de disponibilitat alguns productes són congelats o pasteuritzats, en la seva majoria trobem productes frescs. La carn ve de girona, i les fruites son d’un hort de proximitat escollides segons el seu punt de maduració i temporada.

Disposen de diferents menús per adaptar-se a totes les dietes, tots validats per la seva nutricionista. El menú de règim es composa d’arròs o verdura (segons el règim al que ens haguem de sotmetre), planxa de segon i poma de postre. Si voleu més informació podeu consultar el seu web https://cantabrico.cat/es/ 

La persona que va presentar l’empresa és el seu gerent, empresa familiar, i en tot moment ens va transmetre el seu interès en que els nostres fills i filles mengin de gust i aprenguin a valorar els diferents sabors. Pel que anem sentint dels infants, de moment les crítiques del menjar són molt bones.

Pel que fa a l’empresa de monitoratge comptem amb Teatre Viu.Cat, una associació sense ànim de lucre que busca l’educació social en valors mitjançant l’expressió artística. El seu representant en la reunió, el Xavi, va mostrar en tot moment molta empatia amb els infants, igual que la resta de l’equip que van venir a la reunió.

En la reunió d’infantil van posar ènfasi en el tracte suau amb els infants, sempre invitant-los a provar els aliments des del respecte. L’estona de menjar és calmada, els nens respecten el torn de paraula, i els monitors els ajuden en tot moment ajustant-se a les necessitats individuals de cadascun d’ells.

Hi ha 4 monitors per gestionar l’espai del migdia. Els més petits (P3) tenen el seu moment de descans després de dinar, intenten que majoritariament tots dormin respectant aquells que ja han superat aquesta fase. La resta d’infantil, juguen al pati o a la classe, guiats per les activitats proposades pels monitors si ho desitgen. Com que la seva essència és molt artística, intenten que durant el migdia realitzin activitats d’aquest tipus, i intentaran fer algun projecte que tingui continuitat durant tot el curs (per exemple un ball, o un mural).

En la reunió de primària i ESO es van comentar coses com promoure la independència, treballar els hàbits i el respecte cap a monitors, companys i cap al propi menjar. Intenten que sempre tastin els aliments sense obligar a ningú. En el primer torn (els més petits) els infants porten els èstris a taula i tot seguit passen per la “guixeta” del menjador a buscar el primer plat. Després, els monitors passen amb el carret a repartir-los el segon i el postre. En el segon torn, els nens i nenes agafen ells mateixos primer i segon plat, i després se’ls reparteix el postre. Tots utilitzen ganivets de punta rodona per ajudar-los en la seva autonomia.

Durant l’estona de lleure s’organitzen activitats, i igual que a infantil s’intenta que segueixin un projecte durant tot el curs. Es fa un mural de convivència, en el qual cada curs té com un mandala que va omplint (pintant) quan la classe va realitzant bones accions, com ajudar a un company, etc. Van ensenyar fotos del mural a final de curs, i feia molt de goig.

Òbviament tots els grups segueixen hàbits d’higiene, rentant-se les mans i les dents quan toca. Respecte als medicaments, igual que l’escola els poden subministrar sempre que se’ls entregui una autorització expressa. També poden repetir algun plat si ho desitgen.

Si voleu més informació sobre l’empresa, podeu consultar el seu web https://teatreviuarrels.wordpress.com/. Des de l’AFA creiem que globalment s’ha millorat molt l’espai del migdia, qualsevol comentari sabeu que ens podeu escriure i mirarem de resoldre els dubtes que pugueu tenir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.